سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نقش ورزش در جلو گیری از بیماریها

نقش ورزش درجلوگیری از سرطان سینه

 

                                              

 

مطالعات اخیر ثابت می کند که فعالیت بدنی ممکن است در جلوگیری از ابتلا به سرطان سینه موثر باشد. درآخرین مطالعه  دانشمندان بوستون درآمریکا روی  این مسئله کارکردندکه آیا ورزش می تواند درصد  زنده ماندن زنان مبتلا به سرطان سینه را افزایش دهد یا خیر؟ بیشترین فایده  زمانی مشاهده شدکه بیماران سه الی پنج ساعت درهفته ورزش می کردند. در مقایسه با زنان غیرفعال  این زنان درعرض چهار سال 50 درصد کاهش مرگ ومیر داشته اند ولی به هرحال این مطالعه به جاای اینکه حالت کنترلی و مقایسه گروهی باشد بر معاینه کلینیکی و روش توصیفی متکی بوده است . درنتیجه نمیتوان باقاطعیت گفت که عواملی نظیر روش زندگی آیا تاثیر مستقیمی دراین نتایج دارد یا خیر؟ درمورد نتایج این تحقیق دکتر میشل هولمز  عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی هاروارد و بیمارستان بریگهام و زنان که مدیریت انجام این تحقیق را برعهده داشته  می گوید : شما هرگز نمی توانید مطمئن باشید. فقط می توان گفت ورزش می تواند برای شما مفید باشد.

 

 

                                         

                                     نقش ورزش در استحکام استخوان ها

 

                                         

تأثیر ورزش بر استخوان افراد به ویژه زنان جوان بسیار بیشتر از اثر مصرف کلسیم در استحکام استخوان های آنان است. به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، دکتر تام لیود استاد علوم سلامت دانشگاه پنسیلوانیا اظهار می دارد: مطالعات نشان می دهد،  ورزش بر استحکام استخوان ها تأثیر اساسی می گذارد و سبب تقویت استخوانها می شود. مطالعات نشان می دهد بیشتر توده استخوانی دختران در سنین 13 تا 15 سالگی شکل می گیرد و در 4 دهه بعدی به تدریج از بین می رود. در این مطالعه 80 زن به مدت 10 سال از نظر بروز بیماری های قلبی عروقی،  و سلامت استخوان بررسی شدند.

 

 

ورزش می تواند از خطر ابتلا به آلزایمر بکاهد

 

 

محققان سوئدی می گویند که ورزش منظم می تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و مقابله با تحلیل قوای مغزی کمک کند. این نتایج که در نشریه پزشکی لنست نورولوژی چاپ شده است حاصل یک مطالعه بلند مدت از وضعیت سلامتی گروهی از داوطلبان سالخورده است. خطر ابتلا به آلزایمر در آن دسته از افراد این گروه که در دوران میانسالی تحرک جسمی داشته اند 50 درصد کمتر از سایرین بود. این پندار که ورزش فکری، مانند حل جدول کلمات متقاطع ممکن است به دفع آلزایمر کمک کند از قدیم رایج بوده است. اما برخی پژوهشگران می گویند هنوز نمی توان در مورد ورزش فکری به عنوان راهی برای جلوگیری از آلزایمر اظهار نظر کرد. در نگاه اول به نظر نمی رسد تحرک و ورزش جسمی در حفظ قوای مغزی خیلی موثر باشد. اما شواهد روز افزون حاکی از آن است که ورزش منظم می تواند در این زمینه موثر باشد؛ شاید بــه ایـن دلیـل که بهبود فرآیند گـــردش خون باعث جــــاری شــدن خــون بـه کلیـــه بخش های مغز می شود. ساز و کار دقیق این پدیده مجهول است اما امیدمی رود تجارب آزمایشگاهی به روی موشی که با کمک مهندسی ژنتیک به گونه ای طراحی شده است که علائم آلزایمر را بروز دهد، چگونگی این موضوع را روشن کند. اما مطالعه تازه ، که نشان دهنده کاهشی چشمگیر در خطر قوای مغزی است، دلیل دیگری برای ورزش کردن است: برای بدنی سالم و مغزی سالم